Inspectoratul General al Poliției confirmă faptul că fratele lui Igor Dodon, Alexandru, a fost reținut zilele trecute de autoritățile ruse. Totuși, la scurt timp acesta a fost eliberat. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către șeful Secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco.

Conform sursei citate, Alexandru Dodon a fost anterior anunțat în căutare pe linia INTERPOL pentru localizare și, zilele trecute, autoritățile ruse l-au reținut pentru că acesta figura în baza de date.

Din câte cunoaștem, la scurt timp el a fost eliberat de partea rusă. Autoritățile R.Moldova nu au participat la audierea acestuia”, a menționat Diana Fetco.

De menționat că Renato Usatîi a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că fratele lui Igor Dodon, Alexandru, a fost reținut marți, 17 ianuarie, de autoritățile de la Moscova.

Deschide și: Declarație: Fratele lui Igor Dodon, reținut de autoritățile ruse. Fostul președinte al R.Moldova este șantajat de Moscova

Ulterior, Dodon a negat informația respectivă, precizând că fratele său nu are probleme cu legea.

Deschide și: Dodon, despre reținerea fratelui său de autoritățile din Rusia: Nu am așa informație. El nu are nicio problemă cu legea

Precizăm că Alexandru Dodon a părăsit teritoriul R.Moldova la scurt timp după ce Igor Dodon a fost reținut. Acesta ar fi complice în dosarul pornit pe numele fostului președinte al R.Moldova.

Deschide și: Fratele lui Igor Dodon a fugit din R.Moldova. Este acuzat de complicitate cu fostul președinte