Un bărbat din satul Climăuții de Jos, raionul Șoldănești a fost condamnat la 7 ani de închisoare după ce și-a snopit în bătaie concubina – cea din urmă pierzând parțial vederea. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Orhei.

Potrivit materialelor cauzei, incidentul s-a produs la data de 30 mai 2022, când cei doi se aflau la domiciliul unei rude din localitate. La un moment dat, între ei s-a iscat o ceartă și bărbatul i-a aplicat concubinei sale mai multe lovituri.

Conform raportului prezentat de medici, în urma traumelor primite, femeia s-a ales cu pierderea totală a acuității vizuale la ochiul stâng, plagă penetrantă a globului ocular stâng, hemoragie și ruptură scheletară a ochiului stâng, hematom și edem al țesuturilor moi pe față, subatrofia globului ocular posttraumatică, care determină dereglarea sănătății de lungă durată și se califică, ca vătămare gravă.

În cadrul ședinței de judecată, bărbatul și-a recunoscut integral vina și a declarat că regretă cele comise. Totuși, prin sentința instanței, acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.