Astăzi s-a desfășurat prima ședință de judecată în cazul fostului premier Vlad Filat, la Curtea de Apel Chișinău. La ședință s-au prezentat mai mulți apelanțui, care au solicitat să fie repuși în drepturi, după ce bunurile care figurează în dosarul lui Vlad Filat, au fost confiscate.

Apărarea lui Vlad Filat a înaintat astăzi la Curtea de Apel Chișinău, o solicitare, prin care cer ca ședințele de judecată în cazul lui Vlad Filat, să fie publice. În același timp, procurorul a înaintat o altă solicitare, prin care a cerut ca ședințele să fie închise.

După deliberări, complectul de judecători a hotărât ca în continuare, ședințele de judecată în cazul lui Vlad Filat să se desfășoare cu ușile închise.

Noi regretăm că judecătorii au ratat șansa de a corecta acele erori grave pe care le-a admis instanța de fond. Cu toate acestea noi vom insista în continuare ca ședințele să fie publice”, a spus avocatul Igor Popa.

Potrivit lui Popa, magistrații de la Curtea de Aplec Chișinău nu a motivat încheierea. Mai mult ca atât, al solicitarea unei copii a încheierii, avocații lui Filat au fost refuzați.

Ședința anterioară a fost amânată din cauza că la proces nu s-au prezentat toate persoanele implicate în proces.