Igor Gamrețchi, șeful Direcției Transport public şi căi de comunicaţie din cadrul Primăriei Chișinău, a fost astăzi eliberat din izolator și transferat în arest la domiciliu.

După ședința de judecată, Gamrețchi a declarat presei că este cooperant cu ancheta și speră că va fi luată o decizie finală cât mai rapidă cu privire la acest dosar. 

„Eu am comunicat informația care ține de mine personal, ca funcție, pe care am îndeplinit-o și sper că în cel mai scurt timp se va elucida și se va pune punct odată și pentru totdeauna. Voi conlucra cu ancheta și voi comunica toate situațiile pe care le cunosc”, a declarat Gamrețki. 

Avocatul acestuia a cerut ca clientul său să fie plasat sub control judiciar. De cealaltă parte procurorii au solicitat prelungirea arestului în izolator, iar magistrații au decis să emită un mandat de arest la domicliu. 

Amintim că pe 25 aprilie, șapte persoane au fost reţinute de CNA şi procurori într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi, un fost consilier municipal, administratorii a trei companii de parking, dar și milionarul Alexandr Pincevschi, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare. În cele din urmă omul de --------------- afaceri a fost transferat în arest la domicliu după ce a început să colaboreze cu anchetatorii.

În iulie 2015, Direcţia Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei mun. Chişinău a anunțat inițierea licitației privind organizarea și gestionarea parcărilor cu plată în capitală. Potrivit datelor anchetei, cerințele obligatorii însă au fost majorate nemotivat prin adăugarea ca exigenţă faţă de ofertanţi demonstrarea efectuării a minimum 6 000 000 de tranzacţii de parcare în ultimii 3 ani, precum şi dovada prestării serviciilor de parcare auto cu plată prin intermediul tehnologiilor de plată electronice în nu mai puţin de 5 oraşe in ultimii 2 ani. Deşi caietul de sarcini a fost cumpărat de 16 companii, doar două au depus ofertele pentru participare - nerezidenta EME PARKLEITSYSTEM GmbH şi rezidenta Sizif-L SRL, ultima fiind descalificată din motiv că nu ar fi prezentat toate actele.