22 de percheziții au avut loc în perioada 28-29 decembrie în mun. Chișinău și raioanele Ialoveni, Hîncești, Cimișlia, Ungheni și Strășeni. Mai exact, acestea au fost efectuate la 14 persoane cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani suspectate că ar fi implicate în purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea armelor de foc, precum şi sustragerea lor sau a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare.

Potrivit unui comunicat al Poliției R.Moldova, în urma acțiunilor întreprinse de PCCOCS au fost depistate și ridicate patru arme de foc cu țeava ghintuită modificate artizanal de model „Browning”, „Saiga”,„Toz”, „TIKKA”, trei termovizoare „Pulsar”, „Night Vision”, „ATN”, două amortizatoare, mai multe cartușe calibrul 5.45 mm. și 7,62 mm., lunete digitale cu vedere nocturnă de model X-Singht HD, tehnică specială, cum ar fi lunete optice, dispozitive electronice de măsurare a distanței, camere video – trail portative dotate cu Wi-fi, GPS tracker, telefoane mobile, stații radio, purtători electronici și altele.

Munițiile erau adaptate și folosite de către suspecți pentru vânătoarea animalelor sălbatice, în lipsa autorizației corespunzătoare și în perioada interzisă, pe timp de noapte.

Astfel, toate bunurile au fost ridicate și depozitate în camera corpurilor delicte, iar polițiștii continuă cercetările, sub toate aspectele legale, pentru a stabili circumstanțele ilegalităților comise.

Conform legislației în vigoare suspecții riscă închisoare de la 2 la 7 ani.