Centrul de Informații Genderdoc-M, a desfășurat astăzi, în Chișinău, marșul de solidaritate „Fără Frică”. Manifestanții s-au adunat în intersecția străzilor Ismail și București, de unde au pornit în marș spre strada Maria Cebotari. Participanții au venit la eveniment cu flori în mână, iar organizatorii au împărțit tuturor tricouri albe pe care era imprimat mesajul „Fără Frică”, acesta fiind și sloganul campaniei lor de promovare a drepturilor omului în Republica Moldova. Pentru a evita incidentele cu protestatarii care nu susțin mesajul celor „fără frică”, poliția s-a mobilizat la maxim, drept urmare evenimentul a decurs pașnic.
Alături de membrii Centrului de Informații Genderdoc-M și a manifestanților, la eveniment au participat și președintele partidului „Moldova - Casa Noastră”, Grigore Petrenco, ziaristul Oleg Brega și formatorul de opinie Dumitru Alaiba, îmbrăcat în tricoul cu imprimeu „Fără Frică”.


Protestul împotriva marșului „Fără Frică”, a început chiar în momentul când manifestanții au început să se adune. Protestatarii au scandat „Rușine, Rușine...”, și au adus cu ei pancarte cu diverse mesaje anti - gay.

Susținătorii marșului de solidaritate „Fără Frică” au pornit în coloană, în jurul orei 12:00, pe strada București, păziți de un număr impunător de polițiști. Aceștia au mărșăluit foarte relaxați, păstrând liniștea.
 Să protesteze împotriva marșului „Fără Frică” s-au adunat mai multe persoane de la Mitropolia Moldovei, de la Mișcarea Național Creștină „Noua Dreaptă”, inclusiv și alți cetățeni care sunt împotriva manifestațiilor de acest gen. Protestatarii, îndreptându-se spre coloana celor „fără frică” au fost stopați de către poliție la intersecția străzilor București și Vasile Alecsandri. Veniți cu cruci și icoane, aceștia au cântat „Hristos a înviat din morți”, au stropit cu aghiasmă și au scandat lozinci anti-gay. În acest timp, toți manifestanții de la marșul „Fără Frică” au fost urcați de către poliție în autobuse și au fost evacuați pentru a evita incidentele.