Vești bune pentru cetățeni! Consumatorii cărora guvernul le-a oferit gradul ridicat și foarte ridicat de vulnerabilitate, adică 90 la sută din cei care s-au înregistrat pe site-ul compensatii.gov.md, vor achita un tarif cuprins între 3 lei și 30 de bani/KWh și 3 lei și 70 de bani/KWh.

Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei, Spînu, într-o postare pe Facebook.

ANRE a aprobat noi tarife reduse la electricitate - 4.62 lei/KWh pentru clienți „Premier Energy” și 4.65 leil/KWh pentru clienții S.A. „Furnizarea energiei electrice Nord”. Având în vedere compensațiile Guvernului, pentru cei din categoriile înaltă și foarte înaltă de vulnerabilitate (90% din cei înregistrați la compensații) tariful final va fi de 3.30 lei/KWh, iar pentru cei din categoria „vulnerabilitate ridicată” - 3.70 lei/KWh” a scris Spînu.

Amintim că vor fi compensați doar primii 75 KWh.

Anterior, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noile tarife la energie electrică, furnizată consumatorilor. Astfel, consumatorii casnici din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, vor achita 4,62 lei/kWh, ceea ce constituie cu 1,29 lei (22%) mai puțin, decât tariful actual.

Deschide și: Lumina - mai ieftină. ANRE a aprobat noile tarife