Ministerul Afacerilor Interne anunță despre faptul că, urmare a investigațiilor și verificărilor tehnice specializate ale Bombteh în cazul incidentului din apropierea orașului Briceni, riscurile de explozie au fost excluse. Potrivit unui mesaj al MAI, specialiștii în expertiză tehnico-explozivă ai Bombteh din cadrul IGP au examinat corpul rachetei și alte 4 elemente ale acesteia, depistate în diferite zone, concluziile acestora fiind că nu există material exploziv pe acest obiecte supuse cercetării.

IGSU asigură suportul, pentru ca specialiștii să continue cercetarea la fața locului, obiectele respective urmând a fi ridicate și transmise către PCCOCS”, precizează ministerul.

Amintim că, astăzi, în jurul orei 15:15, pe fondul bombardamentelor masive din Ucraina, o patrulă Poliției de Frontieră a identificat locul căderii unor elemente ale unei rachete, într-o livadă din apropierea orașului Briceni.

Deschide și: (FOTO) UPDATE // O rachetă ar fi căzut la Briceni. Ce spune Ministerul Apărării

VIDEO // Momentul căderii rachetei la Briceni, surprins de camerele de supraveghere

Ministerul de Interne, detalii despre racheta căzută la Briceni: Nu există nici un risc pentru cetățeni

Racheta de la Briceni // Ministrul Apărării anunță că o echipă de geniști ai Armatei Naționale s-a pornit la fața locului