Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a venit cu o reacție după ce fragmentele unei rachete au fost depistate astăzi în raionul Briceni. Potrivit șefului diplomației moldovenești, aceasta reprezintă încă o demonstrație a modului în care războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei afectează securitatea Republicii Moldova.

Poliția noastră de frontieră a găsit astăzi fragmente dintr-o rachetă care a căzut în nordul Moldovei. O anchetă este în curs de desfășurare. Este încă o demonstrație a modului în care războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei afectează securitatea Moldovei. Condamnăm cu fermitate reînnoirea astăzi a atacurilor cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei”, a scris Popescu.

Amintim că oamenii legii au anunțat despre faptul că în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. la fața locului s-au deplasat instituțiile specializate.

Deschide și: (FOTO) UPDATE // O rachetă ar fi căzut la Briceni. Ce spune Ministerul Apărării

VIDEO // Momentul căderii rachetei la Briceni, surprins de camerele de supraveghere

Ministerul de Interne, detalii despre racheta căzută la Briceni: Nu există nici un risc pentru cetățeni

Racheta de la Briceni // Ministrul Apărării anunță că o echipă de geniști ai Armatei Naționale s-a pornit la fața locului