Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat 14 obiecte explozive de diferite tipuri, în luna noiembrie curent. Potrivit șefului Serviciului Geniu al Armatei Naționale, locotenent-colonel Igor Livițchi, în luna trecută au fost executate 12 misiuni de deminare în localitățile din raioanele: Ștefan Vodă, Nisporeni, Hîncești, Anenii Noi, Ungheni, Dubăsari și municipiul Chișinău.

Unul dintre exemple este cel al echipei Batalionului de Geniu „Codru” condusă de sergentul Evghenii Axentii. Specialiștii au fost solicitați în satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă. În urma lucrărilor agricole a fost depistat un proiectil reactiv, calibru 320 mm, care data din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Fiind într-o stare deplorabilă, obiectul a fost nimicit în condiții de maximă securitate pe câmp.

De notat că în perioada ianuarie-noiembrie curent, grupele de genişti din unităţile Armatei Naţionale au îndeplinit 169 de misiuni de deminare în urma cărora au fost nimicite 13 161 de cartușe și 494 de obiecte explozive de diferite tipuri.