Comisia pentru Situații Excepționale se întrunește astăzi în ședință pentru a adopta mai multe decizii, inclusiv pentru a revedea tariful la energie electrică. Un anunț în acest sens a fost făcut de către viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Potrivit lui, ședința CSE va avea loc astăzi, la 17-00.

Vicepremierul a precizat că, conform calculelor preliminare, tariful la energie electrică ar urma să scadă cu 25% și va constitui în jur de 4 lei.

Ca urmare a ședinței CSE, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică ar urma să se convoace în ședință pentru a aproba un nou tarif.

De menționat că săptămâna trecută, ANRE a aprobat noile tarife la energia electrică. Astfel, consumatorii casnici din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, achită un tarif de 5,91 lei/kWh, în comparație cu 4,77 lei/kWh – tariful actual. Cei nordul țării, deserviți Furnizarea Energiei Electrice Nord, plătesc un tarif de 5,60 lei/kWh, comparativ cu 4,81 lei/kWh în prezent.

Amintim că Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES Cuciurgan pentru luna decembrie. Totodată, părțile au convenit să analizeze opțiunea prelungirii contractului pentru perioada ianuarie - martie 2023.

Deschide și: Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES Cuciurgan pentru luna decembrie

Ulterior, Andrei Spînu a precizat că această decizie a fost luată cu un singur scop - să țină R. Moldova conectată la electricitate, gaz, căldură și să avem cel mai mic tarif posibil.

Deschide și: Spînu vine cu explicații după ce a fost criticat pentru decizia de a livra Tiraspolului gazul rusesc: Malul drept nu va achita pentru gaz