Cetățenii care s-au înregistrat pe platforma compensații.gov.md vor primi începând cu ziua de mâine sms-uri cu informația privind gradul de vulnerabilitate pe care i le-au atribuit autoritățile. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în cadrul conferinței ”Reforma Administrației Publice Locale: provocări și perspective”.

Țin să le mulțumesc tuturor cetățenilor care s-au înregistrat și asistenților sociali pentru munca depusă. 40% din toți beneficiarii sunt înregistrați de bibliotecari și asistenți sociali. Astăzi am clarificat ultimele aspecte tehnice și, începând cu ziua de mâine, vom transmite sms-uri către toți cei care s-au înregistrat, iar din luna următoare compensațiile vor fi incluse în facturi” a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Amintim că, anterior, premierul Natalia Gavrilița a declara că Guvernul va aloca 5 miliarde de lei pentru a oferi compensații la facturi în perioada rece a anului, iar Marcel Spatari a explicat cât de mare vor fi aceste compensații în funcții de categoria de vulnerabilitate.

Deschide și: Compensațiile la facturi // Guvernul a alocat 5 miliarde de lei pentru a ajuta cetățenii. Spatari anunță care va fi mecanismul de compensare