(UPDATE ora 16:40) Poliția Capitalei vine cu precizări privind incidentul din sectorul Ciocana. În jurul orei 10.00, directorul adjunct al unei instituţii învăţământ, a informat Inspectoratul de Poliţie al sectorului Centru, precum că un câine de rasă ar fi muşcat şase elevi. La faţa locului s-au deplasat inspectorii pentru siguranţa minorilor, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor.

Astfel, echipajul de poliție a constatat că, elevii claselor a II-a erau antrenaţi la orele de instruire pe teritoriul instituţiei, privind situaţiile de incendiu şi modalităţile de evacuare. Ulterior după finisarea lecţiei, odată cu elevii a intrat în incinta instituţiei şi un câine de rasă, care la un moment dat s-a năpustit asupra lor. Respectiv, unul din elevi s-a ales cu leziuni neînsemnate, iar la alţii cinci le-a deteriorat doar hainele. Până la inetrvenţia ambulanţei, elevul a fost investigat de către medicul instituţiei, care a constatat că nu ar fi necesitatea de a fi transportat la spital.

Câinele de rasa buldog francez aparţine unei femei, în vârstă de 32 ani, care se plimba initial în preajma instituţiei. Potrivit ei, l-ar fi pierdut din vizor şi nu a reuşit să-l lege cu lesa. În acest context, a fost întocmit un proces-verbal cu privire la contravenţie, art. 158 “Încălcarea regulilor de întreţinere a câinilor”, Codul Contravenţional.

(UPDATE ora 12:15) Un copil de 8 ani de la Liceul Teoretic „Olimp” s-a ales cu câteva zgârieturi, după ce a fost mușcat de un câine în curtea instituției, potrivit ProTV.

Sursa citată scrie, cu referire la declarațiile directoarei instituției, că mai mulți elevi de clasa a II-a se aflau la o oră despre prevenirea situațiilor de incendii în școli. Astfel, copii s-ar fi jucat cu un câine care a apărut în curtea liceului, iar, la un moment dat, unul dintre ei a fost mușcat uşor de patruped. Copilul s-a ales cu zgârieturi, iar câinele a fost izolat în veceul instituției. Proprietara urmează să prezinte un document prin care să facă dovada că animalul îi aparține. În caz contrar, animalul urmează să ajungă în custodia autorităților.

Șeful Poliției Capitale, Adrian Jovmir, a declarat anterior pentru Deschide.MD că, dacă se va găsi vinovată, stăpâna câinelui, cel mai probabil, va fi amendată contravențional.

Cazul este cercetat de poliție.

Inițial, șeful Poliției Capitalei a declarat pentru Deschide.MD că şase copii au fost mușcați de patruped.