Un fost director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost trimis pe banca acuzaților, fiind acuzat de fals în declarația de avere. Mai exact, acesta nu a indicat peste 1 mln. lei, în raport cu realitatea constatată de oamenii legii, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, învinuitul, timp de cinci ani, declara o cifră falsă a veniturilor și proprietăților deținute. Mai exact, acesta nu a indicat în declarația de avere faptul că familia sa deține un teren și o casă de vacanță în apropierea Chișinăului, evaluată cadastral la peste 400.000 lei, două automobile, dar și peste 600.000 lei obținuți din vânzarea altor trei automobile - bani deținuți în valută străină ca pretinsă donație. La fel, acesta a indicat un preț redus la cumpărarea unui alt automobil al familiei sale.

Potrivit Codului penal, includerea intenţionată a unor date incomplete sau false, neincluderea intenţionată a unor date în declaraţia de avere şi interese personale se pedepsește  cu amendă care variază între 200-300 mii lei sau cu închisoare de până la 1 an, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.