Doi tineri de 31 și 23 de ani din Nisporeni și Strășeni au fost condamnați la 12 și respectiv 5 ani de închisoare pentru trafic de droguri de tip PVP în valoare de circa 800 000 lei. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, bărbatul de 31 de ani nu este la prima abatere de la lege, în 2020 fiind condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru jaf.

Afacerea ilegală era desfășurată în raza mun.Chișinău. Mai exact, cei doi primeau și puneau în vânzare droguri de tip PVP, care, odată consumate pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului.

Bărbatul de 31 de ani era responsabil de preluarea cantităților inițiale de droguri, pe care le reambala în pliculețe mai mici, iar cel de-al doilea le livra în locațiile din care clienții le cumpărau.

În cadrul perchezițiilor efectuate, oamenii legii au ridicat droguri, peste 15 000 pliculețe autosigilante folosite la vânzare narcoticilor, dozatoare, precum și cântare la scară mică.

La pronunțarea sentinței, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a obligat bărbații să achite statului și cele 800 000 lei, proveniți din afacerea cu droguri, punând sub sechestru apartamentul unui din condamnați. În cazul în care aceștia nu vor achita către stat cei 800 mii lei, apartamentul urmează să fie confiscat.