Crimă înfiorătoare în satul Hirova din raionul Călărași. Un bărbat în vârstă de 36 de ani și-a strangulat familia apoi şi-a pus capăt zilelor. Corpurile neînsuflețite au fost găsite aseară de către sora făptașului, a declarat pentru Deschide.MD ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu. Apelul la poliție a fost înregistrat la ora 21:30.

Potrivit sursei citate, soţul şi-a strangulat cu mâna soția și cele două fiice, cadavrele lor fiind găsite pe pat. După ce le-a omorât, bărbatul s-a strangulat cu o sârmă, corpul său neînsuflețit fiind găsit la podea. Medicul legist, care a venit la faţa locului, spune că moarte a survenit în noaptea de marți spre miercuri.

Soţia, în vârstă de 32 de ani, muncea în Israel. Bărbatul creştea cele două fete. Mezina avea doar 4 ani, iar cea mai mare - 12.

Deocamdată nu se cunoaşte motivul pentru care bărbatul a procedat astfel, dar rudele intuiesc că ar putea fi vorba de un scandal provocat de intenția soției de a pleca la muncă peste hotare.  Femeia s-a întors din Israel în ziua de 15 mai şi urma să plece înapoi. 

Mariana Bețivu ne-a declarat că toate bunurile, inclusiv banii familiei se aflau în casă, astfel fiind exclusă versiunea implicării altor persoane în comiterea acestei crime. Cazul este cercetat de către angajații Inspectoratului de Poliție din Călărași. Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs crima și sinuciderea.

Potrivit informaţiilor preliminare, în familie nu au fost înregistrate cazuri de violenţă şi aceasta nu se afla în evidenţa autorităţilor. Bărbatul nu era angajat în câmpul mucii, iar fiica mai mare frecventa regulat şcoala.