România este principala destinație a exporturilor moldovenești, principalul partener comercial și cel mai mare investitor în R.Moldova. Declarația a fost făcută de Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, în cadrul evenimentului festiv organizat cu ocazia Zilei Lucratorilor din Agricultură și Industria Prelucrătoare.

Am avut plăcerea de a sărbători, împreuna cu președintele Parlamentului R.Moldova, Igor Grosu,  prim-ministrul, Natalia Gavrilița, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vadimir Bolea, și alți reprezentanți guvernamentali Ziua Lucratorilor din Agricultură și Industria Prelucrătoare. Am subliniat importanța activității lucratorilor agricoli, inclusiv în contextul crizelor multiple generate de razboiul crud și nelegitim dus de Rusia împotriva Ucrainei”, a spus șeful misiunii diplomatice românești.

Totodată, Cristian-Leon Țurcanu a reiterat sprijinul constant al autorităților de la București pentru reformele și procesul de modernizare, întreprinse de conducerea pro-europeană de la Chișinău, inclusiv în domeniul agriculturii.

În context, am evidențiat faptul că România este principala destinație a exporturilor moldovenești, în condițiile în care România este și principalul partener comercial și cel mai mare investitor în R.Moldova”, a spus el.

Ambasadorul a mai menționat că, companiile românești prezente în R. Moldova susțin sectorul agricol, acestea activând în domenii, precum logistica și depozitare, transport, retail de combustibil – domenii care sunt esențiale pentru o agricultură modernă.