Suportul României pentru R.Moldova în vederea excluderii tarifelor de roaming pe teritoriul Uniunii Europene, a fost subiectul discutat de vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, cu o delegație din cadrul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) de la București, în frunte cu președintele instituției, Vlad Stoica.

Potrivit lui Spînu, reprezentanții ANCOM,  care sunt și delegați în structurile europene pe domeniul comunicațiilor, au dat asigurări autorităților de la Chișinău că acestea vor beneficia de toată asistența grupurilor de lucru și expertiza pe care o dețin, astfel încât R.Moldova să poată face față acestor schimbări, atât din punct de vedere tehnic, cât și legislativ.

Mulțumim, România!”, a punctat Spînu.

De menționat că, anterior, un grup de europarlamentari a semnat o scrisoare în adresa președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prin care își reafirmă sprijinul pentru consolidarea relațiilor între Uniunea Europeană și R.Moldova. În mod special, eurodeputații solicită anularea tarifelor de roaming pentru convorbirile dintre R. Moldova și țările UE.

Deschide și: Europarlamentari români solicită Comisiei Europene anularea tarifelor de roaming pentru R.Moldova