Directorul și mănăgerul de vânzări al unei companii de turism din Chișinău, trimiși pe banca acuzaților pentru o schemă de escrocherie prin care au prejudiciat peste 100 de persoane cu peste 4,6 mln. lei.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale este vorba despre două femei de 55 și 32 de ani din Chișinău. Dosarul celor două a fost recepționat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale la sfârșitul anului 2021.

Ca urmare, în februarie 2022, oamenii legii au efectuat opt percheziții pe acest caz din care au aflat numărul clienților înșelați și sumele de bani de care au fost privați. 

Potrivit sursei citate, schema celor două a funcționat din 2019. Compania invoca diverse motive din care nu le puteau facilita călătoria și sejurul turistic promis clienților, inclusiv pandemia, diverse erori tehnice sau că banii transferați nu ar fi fost primiți. În 2021, însă, clienții înșelați au început să depună plângeri, iar de curând, compania și-a sistat activitatea.

La solicitarea procurorilor, asupra bunurilor învinuitelor au fost aplicate sechestre, în sumă de peste 2,2 milioane lei.

Urmează ca dosarul să fie trimis în judecată, pentru examinarea în fond a cauzei penale, timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.

Potrivit Codului penal, escrocheria comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Deschide și: VIDEO // Poliția a deconspirat o schemă de escrocherie la o agenție de turism din capitală. Directorul și managerul reținuți