Aproximativ 10 mii de consumatori mai rămân deconectați de la energia electrică anunță Premier Energy Distribution SA. Operatorul de distribuție a energiei menționează că s-au produs mai multe avarii în rețelele de tensiune medie, motiv pentru care încă nu au fost reconectați toți consumatorii.

Potrivit situației operative din rețelele electrice din gestiunea operatorului de distribuție ÎCS Premier Energy Distribution SA, până pa ora 6:00 a zilei de 24 noiembrie au fost reconectați peste 860 mii de consumatori din localitățile din centrul şi sudul țării.

În același timp, în legătură cu înrăutățirea condițiilor meteo din timpul nopții manifestate prin ploi torențiale și vânt, s-au produs mai multe avarii în rețelele de medie tensiune, astfel încât la moment mai rămân fără tensiune aproximativ 10 mii de consumatori”, menționează într-un comunicat Premier Energy Distribution SA.

Operatorul de distribuție a energiei anunță că „a mobilizat echipele sale de intervenție pentru identificarea defectelor și realimentarea consumatorilor râmași fără energie electrică” și dă asigurări că va depune toate eforturile pentru restabilirea furnizării energiei electrice către toți consumatorii. 

Reiterăm că această situație extrem de complicată a fost cauzată de bombardamentele din țara vecină, sistemul electroenergetic al căruia este interconectat cu cel al țării noastre”, se mai arată în comunicatul întreprinderii.

În seara zilei de ieri fuseseră reconectați la energia electrică toți consumatorii din rețeaua de distribuție RED Nord și peste 90% din consumatorii din rețeaua Premier Energy. 

Deschide și: Andrei Spînu: În orele următoare toți consumatorii vor fi reconectați la energia electrică