UPDATE // Moldelectrica a reușit să restabilească conectarea la lumină. Majoritatea localităților din R.Moldova au energie electrică.

De menționat că în urma bombardamentului Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina, practic întreg teritoriu al R.Moldova a rămas fără energie electrică.

Știre inițială!

Mai multe localități din R.Moldova, inclusiv mun.Chișinău, au rămas fără energie electrică ca urmare a noilor atacuri cu rachete de către Rusia asupra infrastructurii critice din Ucraina.

Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a scris ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. 

Într-un comunicat de presă, întreprinderea „Premier Energy” informează că astăzi, 23 noiembrie, la ora 14:23, s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc. Operatorul de transport și operatorii de distribuție lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, și îi asigurăm totodată că se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrică”, se arată în comunicat.