Un cuplu din raionul Edineț a fost reținut pentru trafic de copii. Potrivit unui comunicat al PG, cei doi au impus o minoră să lucreze la o livadă de mere din satul Ruseni fără a o plăti, după care au obligat-o să se prostitueze.

Oamenii legii au stabilit că, în perioada august septembrie 2022, tânăra în vârstă de 26 de ani a convenit împreună cu concubinul său de 33 de ani să recruteze și să adăpostească o minoră, pe care au pus-o să lucreze la livada de mere cu promisiunea că o vor plăti pentru munca depusă.

Ulterior, cei doi au profitat de starea social vulnerabilă a minorei și au impus-o prin amenințări și violență fizică să se prostitueze.
 
Ieri, cuplul fost reținut pentru 72 de ore. Procurorii raionului Edineț au efectuat reținerea în comun cu polițiștii. Ulterior, a fost înaintat și un demers în vederea aplicării măsurii de arestare preventivă pe un termen de 30 de zile, care a fost admis integral.
 
Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 15 la 20 ani. Bărbatul poate chiar să fie condamnat la închisoare pe viață.
 
Totodată, în cadrul percheziției la domiciliul acestora, au fost depistate și ridicate droguri în proporții deosebit de mari, telefoane mobile și alte obiecte care pot avea aderență la caz.
 
Faptele cu privire la păstrarea de droguri sunt examinate în continuare de către organele de drept.