Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a venit cu un apel către primarul Chișinăului, Ion Ceban, să lase campaniile electorale și să ceară instanței de judecată ”interzicerea manifestaţiilor organizate de fugarul penal Şor”. Într-o postare pe Facebook, Revenco a scris că, zilnic, Serviciul 112 primește zeci de apeluri de la cetățeni, care sunt supuși presiunilor din parte celor care se numesc protestatari.

Zgomotul excesiv, mizeria de pe străzi, care implică riscuri sanitare, orăşeni şi jurnalişti agresaţi, persoane în stare avansată de ebrietate, limbaj licenţios – sunt doar câteva dintre încălcările pe care se plâng locuitorii capitalei. Poliţia e la datorie şi protejează cetăţenii, dar dincolo de efortul poliţiştilor, capitala noastră este afectată de lipsa de acţiune a primarului Chişinăului. Situaţia în capitală a ajuns la limita siguranţei cetăţenilor, de aceea chem cu insistenţă Primăria Chişinău să solicite instanţei de judecată interzicerea manifestaţiilor organizate de fugarul penal Şor” scrie șeful MAI.

Ea l-a îndemnat pe Ceban să nu uite că a rugat locuitorii Chişinăului să-l voteze, asigurându-i că va lucra doar în beneficiul lor și nu în cel al ambiţiilor sale politice.
Declar cu responsabilitate că poliţia acţionează şi va acţiona în mod legal, pentru păstrarea stabilităţii şi securităţii sociale, de fiecare dată când e nevoie. Protejăm dreptul la libera exprimare, dar când acesta e manipulat şi cumpărat, nu mai avem îngăduire. Ceea ce se întâmplă acum în capitală a ieşit demult din limita noţiunii de ”exprimare a drepturilor democratice". Folosirea oamenilor ca masă de manevră pentru hoţii de ţară nu are nimic în comun cu democraţia” a mai scris Revenco.
La final, ea a asigura cetăţenii că poliția este alături de ei, în drumul pe care l-au ales pentru viitorul lor, şi anume, calea europeană şi integrarea în UE.