Punctul de trecere din nordul R.Moldova „Costești-Stânca” și-a sistat temporar activitatea din cauza deconectării de la energie electrică. Despre acest lucru a anunțat Poliția de Frontieră.

„Poliția de Frontieră informează despre sistarea temporară a activității unui alt punct de trecere din nordul țării - PTF Costești-Stânca. Motivul nefuncționării este deconectarea energiei electrice pe teritoriul R. Moldova”, se precizează în anunț.

Potrivit sursei citate, la linie lucrează specialiști pentru înlăturarea deficienței tehnice și conectarea la curentul electric.

Totodată, precizează IGPF, la această oră, în PTF Costești sunt în așteptare pentru ieșirea din țară circa 30 de mașini și un autoturism - intrare în R.Moldova.

Anterior, și-a sistat activitatea și PTF Grimăncăuți. Potrivit autorităților, pe partea ucraineană este deconectată energia electrică, în contextul unor lucrări tehnice. Conform informațiilor de la autoritățile din Ucraina, se planifică reluarea activității de la ora 13:00.