Începând cu săptămâna curentă, se va da startul vaccinării antigripale de sezon. Despre acest lucru a anunțat Boris Gîlcă, șeful Direcției Asistență Socială și Sănătate a Primăriei Chișinău, în cadrul ședinței de lucru a serviciilor Primăriei.

Vreau să menționez că din această săptămână va fi disponibil în instituțiile medicale de asistență primară vaccinul antigripal. Toate persoanele, în special cele din grupul de risc sunt invitate la medicul de familie, pentru a-și face vaccinul antigripal. Este foarte important acest lucru, în paralel cu vaccinarea anti-Covid. Pe parcursul săptămânii trecute în toate instituțiile medicale au fost 2190 de adresări în instituțiile de primiri urgente, dintre care 85 de cazuri au fost cu internare. Predomină cazurile de răceală, de viroze, de bronho-pneumonii inclusiv la copii”, a menționat Boris Gîlcă.

Referindu-se și la situația epidemică Covid a populației, șeful de la Sănătate a spus că, deocamdată, rata de îmbolnăvire în Chișinău este mică, aceasta fiind de 16 cazuri la 1000 de oameni.