Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) confirmă că spațiul aerian al R. Moldova a fost survolat de 3 rachete rusești. În acest sens, ministrul Nicu Popescu l-a convocat pe ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a oferi explicații.

„Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații părții ruse în legătură cu lansarea a 3 rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră și care au tranzitat teritoriul țării noastre în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca.

Republica Moldova consideră acest incident drept unul extrem de grav și regretabil care provoacă, fără îndoială, tensiuni suplimentare.

Încălcarea spațiului nostru aerian național este complet inacceptabilă. Bombardarea țării vecine trebuie oprită imediat”, se arată în comentariul MAEIE.

Amintim că, Ministerul Apărării a informat că luni, 10 octombrie curent, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Deschide și: Rachete rusești deasupra R. Moldova? Armata a identificat 3 ținte aeriene care au survolat spațiul aerian. Precizările Ministerului Apărării