Fostul șef al Direcției Generale Combaterea Corupției a Centrului Național Anticorupție este documentat de oamenii legii, fiind bănuit de îmbogățire ilicită. Deși autoritățile nu anunță cine este persoana vizată, sursele Deschide.MD susțin că este vorba de Ilie Botnari.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, pe parcursul zilei de azi au avut loc 10 percheziții la domiciliul acestuia și a altor persoane terțe, precum și la sediul unei entități economice rezidente, afiliate acestuia.

PA menționează că investigațiile în privința fostului angajat CNA au fost inițiate de către procurorii anticorupție din aprilie 2022, urmare a materialelor aferent  controlului de serviciu efectuat de actualul director al CNA, precum și a informațiilor parvenite de la Serviciul de Informații și Securitate. Așadar, începând cu luna aprilie 2022 până la momentul actual, procurorii anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate bunuri și obiecte care au importanță pentru cauza penală și care urmează a fi apreciate în ansamblu cu celelalte probe administrate pe caz. 

Așadar, în rezultatul  acțiunilor de percheziție efectuate, fostului funcționar i-a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligarea de a nu părăsi localitatea pe un termen de 60 zile, iar în următoarele zile urmează să-i fie înaintată învinuirea în comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită.