Fluidizarea traficului de pasageri și neadmiterea blocajelor la intrarea în terminalul aeroportului, au fost unele din subiectele discutate în cadrul ședinței de lucru dintre Poliția de Frontieră, S.R.L. „Avia Invest” și Autoritatea Aeronautică Civile, transmite un comunicat al Poliției de Frontieră (PF).

În contextul condițiilor climaterice nefavorabile pe parcursul sezonului de toamnă-iarnă, reprezentanții Poliției de Frontieră au venit cu inițiativa de a întreprinde un șir de măsuri pentru a oferi un confort optim, climat liniștit și de siguranță tuturor cetățenilor care părăsesc Republica Moldova pe cale aeriană. 

Astfel, în cadrul întrunirii a fost stabilit un mecanism de conlucrare eficientă și trasate următoarele sarcini care urmează a fi realizate în termeni urgenți:

- S.R.L. Avia Invest va analiza opțiuni pentru oferirea unui confort termic pasagerilor care sunt în așteptarea curselor aeriene în fața aeroportului și anume amplasarea unor corturi temporare în fața aeroportului.
- S.R.L. Avia Invest va urgenta procedurile necesare pentru asigurarea instalării noului echipament de securitate cu raze-X de model Rapiscan (aparat de scanare a bagajelor), fiind unul necesar în efectuarea controlului de securitate a pasagerilor la intrarea suplimentară în terminalul aeroportului, inclusiv și a reparației/mentenanței echipamentului existent.
- Autoritatea Aeronautică Civile va analiza capacitățile maxime de procesare a traficului de pasageri în cadrul aeroportului și ajustării graficului curselor aeriene în vederea neadmiterii formării aglomerațiilor de pasageri în PTF AIC.
- Poliția de Frontieră, S.R.L. Avia Invest și Autoritatea Aeronautică Civilă, fiecare pe zona sa de competență, vor asigura măsuri de informare, a cetățenilor despre acțiunile întreprinse de către autorități, pentru gestionarea riscurilor conexe securității publice în aeroport (comunicare, pliante informative, expedierea mesajelor prin intermediul telefoanelor mobile).

În contextul măsurilor de protecție și prevenție pe linia de securitate aeroportuară, PF vine cu solicitarea către pasageri de a se prezenta în Aeroportul Internațional Chișinău cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate. Astfel, pasagerii vor ajuta autoritățile responsabile în degajarea circulației rutiere, excluderea ambuteiajelor din fața aerogării, dar și la fluidizarea afluxului de călători, prin nepermiterea formării rândurilor la intrarea în Aeroport.