Ilan Șor acuză Partidul Acțiune și Solidaritate de faptul că ar fi „călcat în picioare vremurile bune” și „distruge viitorul Republicii Moldova”. Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Șor a spus că pentru a aduce „Europa în R.Moldova”, cetățenii, în special tinerii, trebuie să se unească și să lupte pentru un viitor prosper.

„Dragi tineri, PAS a călcat în picioare viitorul acestei țări! V-au promis educație de calitate, dar v-au închis universitățile, v-au promis un trai decent, dar au scumpit creditele și au distrus programul „Prima Casă”, v-au promis salarii și locuri de muncă decente, dar vă alungă în fiecare zi din țară. Cei din PAS și-au cumpărat case în Europa, dar eu vreau să aduc Europa acasă, în Moldova! Vreau să trăiți ca în Germania sau Elveția, însă aici, în Moldova. Ei spun că au învățat la Harvard, dar eu vreau să fac în Moldova universități la fel de bune că în occident! Putem face asta împreună!”, a menționat el.

De asemenea, Șor susține că autoritățile centrale au provocat dezastru și nu trebuie lăsată ca să distrugă viitorul statului.

„PAS a îngropat vremurile bune, nu trebuie să îi lăsăm să vă distrugă viitorul! Dragi tineri, țara are nevoie de voi. Voi sunteți viitorul, iar PAS e trecutul. Împreună putem deveni o forță, de aceea vă aștept duminică, 2 octombrie, ora 15:00, în fața Președinției, pentru a le transmite acestor impostori mesajul nostru: Jos PAS, Jos Maia Sandu! Alegeri anticipate!”, a conchis Ilan Șor.

De menționat că Partidul „ȘOR” organizează de două săptămâni un protest non-stop în fața Parlamentului și Președinției. Anterior, Șor a chemat cetățenii la un „protest național” împotriva guvernării.