Un tânăr de 24 de ani din Orhei a fost reținut de oamenii legii pentru cultivarea și păstrarea la domiciliu a plantelor de cânepă.

Potrivit unui comunicat al IP Orhei, acțiunea polițiștilor a început la 19 septembrie atunci când au obținut informații de ordin operativ despre suspectul de 24 de ani care creștea și păstra plante de cânepă. Ulterior, la 23 septembrie, a fost efectuată o percheziție la domiciliul acestuia.

În urma perchezițiilor efectuate, oamenii legii au depistat și ridicat un aparat confecționat artizanal pentru  consumul de droguri,  plicuri cu masă vegetală uscată, fărâmițată, cu miros specific de marijuana, precum și  plante uscate asemănătoare celor de cânepă.

Masa vegetală ridicată a fost transmisă pentru efectuarea expertizei la Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.

Pe numele tânărului a fost pornit un dosar penal. Acesta riscă închisoare de până la 1 an sau amendă în mărime de la 20 000 la 35 000 de lei sau  muncă neremunerată în folosul comunității de până la 150 de ore.