Un bărbat de 49 de ani, din satul Sturzovca, raionul Glodeni, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuințe din raioanele Sîngerei, Orhei, Rîșcani și Glodeni.

Paguba provocată victimelor se ridică la 85 275 de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției, oamenii legii au fost sesizați în luna august curent, precum că persoane necunoscute au pătruns în locuința unei femei din orașul Sîngerei, și au sustras bani în sumă de 8 600 lei, 550 de euro echivalent, prejudiciul provocat victimei - 19 507,61 de lei. Suspecții ar fi pătruns în locuință prin forțarea geamului din lemn.

La scurt timp suspectul a fost reținut în flagrant în timpul comiterii altui furt. Totodată, s-a stabilit că suspectul ar mai fi implicat în alte șapte furturi.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bănuitului, polițiștii au ridicat cartele SIM, dispozitive mobile, înscrisuri de ciornă și un automobil de model Pegeot Partner.

Bănuitul este anterior condamnat în Federația Rusă pentru comiterea a 66 episoade de furturi. Acesta a fost condamnat la 6 ani privațiune de libertate, pedeapsa pe care și-a ispășito în luna martie 2022.

Conform legislației în vigoare, suspectul riscă amendă de până la 67 500 de lei, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau  închisoare de până la 4 ani.