Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM), Adrian Dupu, a participat, astăzi, la deschiderea Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău. Acesta s-a declarat onorat să fie prezent la eveniment, menționând că este prima ediție la care Departamentul pentru Relația cu R. Moldova este partener.
Cartea rămâne și azi indispensabilă în dezvoltarea unei civilizații, iar lectura în limba română este pentru noi nu doar o datorie culturală, dar și una identitară. Printr-un Salon de carte românească, cum este cel inaugurat astăzi, aici, la Chișinău, demonstrăm că în Republica Moldova există un număr mare de cititori care și-au păstrat încrederea în viitorul cuvântului scris în limba română” a scris Adrian Dupu într-o postare pe Facebook.
El i-a invitat pe toți locuitorii Capitalei și din toată R. Moldova să viziteze în aceste zile Salonul de Carte Bookfest Chișinău, pentru că vor găsi multe cărți interesante și vor putea întâlni mulți din scriitorii preferați.
 
Ediția din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău se desfășoară sub Înaltul Patronaj al președintei R. Moldova, Maia Sandu, și al președintelui României, Klaus Iohannis.