Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au depistat și reținut un bărbat cu cetățenie Republica Moldova căutat de autoritățile din Rusia, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de jaf armat, tâlhărie și evadare, pe teritoriul acestui stat.

Potrivit Poliției de Frontieră Română, moldoveanul a fost reținut pe 24 august 2022. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, se afla în calitate de pasager într-un autocar, care în jurul orei 10.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în România.

La controlul de frontieră, polițiștii români de frontieră au constatat că pe numele bărbatului este o alertă de arestare Interpol emisă de Rusia la data de 20 ianuarie 2022, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, jaf armat și evadare, pe teritoriul acestui stat.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigații Criminale a Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.