Omul de afaceri Alexandr Pincevschi va fi plasat în arest la domicliu, după decizia de astăzi a magistraților de la Curtea de Apel.

Procurorul care instrumentează cazul a declarat după ședința de judecată că, atât Alexandr Pincevschi cât și viceprimarul Nistor Grozavu, colaborează cu ancheta, celelalte persoane neagă acuzațiile care li se aduc.

„Domnul Pincevschi și-a reunoscut parțial vinovăția și colaborează cu ancheta. Dumnealui a făcut declarații care confirmă încă odată probatoriul care există. Ce a declarat până acum nu putem comunica. La moment sunt două persoane care colaborează cu ancheta”, a declarat acuzatorul de stat care a adăugat că în scurt timp dosarul va fi expediat în judecată. 

De cealaltă parte avocatul, Ion Vizdoagă a declarat că apărarea consideră că nu există motiv pentru ca clientul său să fie tras la răspundere penală.

„Noi considerăm că nu există infracțiune în faptele acestuia. Dumnealui a recunoscut anumite circumstanțe iar domnul procuror și-a făcut o concluzie prematură pentru că în acele acțiuni ale domnului Pincevschi nu există elementul de infracțiune”, a declarat avocatul. 

------------------ Amintim că milionarul Alexandr Pincevski este una dintre persoanele reținute pe 25 aprilie în dosarul parcărilor.

Cele mai recente știri despre Pincevski ni-l arată în relații de parteneriat cu un membru al Guvernului de la București. Este vorba despre secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer. --------------

Acesta a înființat, la începutul anului 2007, propria companie - Retail Group, agenție de real estate, iar în 2012 Ilan Laufer este numit vicepreședinte al Holdingului Elita 5, condus de Alexandru Pincevschii.