728 refugiați ucraineni sunt angajați în câmpul muncii din R. Moldova. Dintre aceștia, 564 sunt femei și 164 - bărbați. Datele au fost prezentate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați în evidenţele ANOFM sunt angajați în: Chișinău (537),  Bălți (26), Ungheni (19),  Cahul (17), etc.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Peste 150 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând circa 2200 locuri de muncă vacante disponibile pentru aceste persoane.

Totodată, peste 400 cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM precizează că oferă cetățenilor ucraineni, înregistrați în evidențe, următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

Angajatorii, care au angajat cetățeni din Ucraina, au obligația de a notifica Agenția despre aceasta în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de muncă.