Un cetățean turc a fost reținut de polițiștii de frontieră după ce a încercat să treacă ilegal hotarul moldo-ucrainean. Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, cazul a avut loc ieri, 18 august, în apropierea satului Criva, la doar 300 de metri de linia frontierei.

Polițiștii de frontieră din Sectorul Criva au fost alertați de prezența unui străin în apropierea hotarului. O patrulă s-a deplasat la fața locului și a reținut un bărbat. Acesta se deplasa spre frontieră, prin ocolirea punctului de trecere a frontierei Criva-Mamaliga.

Bărbatul avea un rucsac cu produse alimentare, haine de schimb și alte obiecte de uz personal. Deoarece bărbatul nu şi-a putut justifica prezenţa în zonă, a fost condus la sediul subdiviziunii pentru verificări suplimentare.

Ca urmare, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este un cetăţean turc de 41 de ani. La audieri, acesta a declarat că intenționa să traverseze clandestin hotarul cu Ucraina, din motiv că anterior i-a fost refuzată trecerea legală prin PTF Criva-Mamaliga. Acesta nu deținea acte permisive, însă își dorea mult să ajungă în unul din statele europene pentru a primi statut de refugiat.