Partidul Acțiune și Solidaritate se dezice de un membru. Este vorba despre Valentin Cebotari, căruia acum trei zile Comisia Electorală Centrală (CEC) i-a atribuit mandatul de consilier în cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) din partea Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”. Potrivit președintelui fracțiunii PAS din CMC, Roman Cojuhari, Valentin Cebotari nu va mai reprezenta fracțiunea, iar situația este regretabilă.

„Fracțiunea CMC menționează că domnul Valentin Cebotari nu mai este membru al PAS, respectiv dumnealui nu va mai reprezenta fracțiunea PAS. Regretăm aceasta situație creată, dar fracțiunea PAS a venit în fața chișinăuienilor cu promisiunea unui șir de standarde, de transparență, integritate. Astăzi, domnul Valentin Cebotari nu reprezintă aceste standarde, de aceea ne disociem de domnul Valentin Cebotari si dumnealui nu va reprezenta fracțiunea PAS în CMC. Sunt chestii strict interne de partid și vă rog frumos să luați act de cele declarate”, a anunțat Roman Cojuhari în cadrul ședinței de astăzi a CMC. 

Pe 15 august 2022, Comisia Electorală Centrală a ridicat, în baza cererii de demisie, mandatul consilierului Roșca Roman ales pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” în CMC și a atribuit mandatul candidatului supleant Cebotari Valentin, de pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”.

Anterior, în spațiul public au apărut informații că din Zona Economică Liberă „Expo-Business-Chișinău” sunt furate bunuri și se apelează la contrabandă, iar în spatele acestor acțiuni ar sta Valentin Cebotari, care ar îndeplini funcția de șef interimar al ZEL și este liderul organizației teritoriale al PAS Durlești.