Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, astăzi, o întrevedere cu directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Raul Hellvig, la care a participat președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, și directorul SIS, Alexandru Musteață. Interlocutorii au discutat despre situația regională complicată și riscurile de securitate pe care le comportă.

De asemenea, a fost evidențiată necesitatea stringentă de reformare a sectorului de servicii de securitate din Republica Moldova care să poată răspundă prompt și hotărât noilor provocări și să contracareze riscurile și amenințările la adresa statului.

Parlamentul, prin Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, va sprijini procesul de reformare și modernizare a Serviciului de Informații și Securitate, astfel încât să avem parte de o instituție independentă, puternică, capabilă să ofere securitate cetățenilor și țării.

VEZI ȘI: Maia Sandu s-a întâlnit cu directorul Serviciului Român de Informații. Discuțiile, axate pe reforma sectorului național de securitate