Agenția Servicii Publice (ASP) informează că în perioada 15 august - 6 octombrie 2022, termenul de examinare a cererilor de eliberare a documentelor pe suport de policarbonat (buletine de identitate, permise de conducere și certificate de înmatriculare pentru vehicul) se extinde până la cel mult 3 luni.

La depunerea cererii pentru eliberarea documentelor pe suport de policarbonat (buletine de identitate, permise de conducere și certificate de înmatriculare pentru vehicul), solicitanții vor primi gratuit un act provizoriu. Anterior acestea erau eliberate contra cost.
 
Actele provizorii au aceeași forță juridică cu documentele pe suport de policarbonat (buletine de identitate, permise de conducere și certificate de înmatriculare pentru vehicul) și vor fi recunoscute de toate entitățile juridice de drept public și privat naționale.
 
Conducătorii de vehicule care au nevoie să călătorească peste hotare, vor primi documentele necesare (permise de conducere și certificate de înmatriculare pentru vehicul pe suport de policarbonat). Vezi condițiile aici: asp.gov.md.
 
Potrivit ASP, măsurile au fost luate pentru a nu perturba procesul de documentare al cetățenilor, în contextul în care Agenția, în perioada septembrie-octombrie 2022, migrează către alt sistem de personalizare a datelor, urmând să treacă la o nouă tehnologie de perfectare a documentelor pe suport de policarbonat. Majoritatea țărilor europene au trecut deja la această tehnologie, inclusiv Ucraina.