Dorin Stratulat, nepotul generalului Nicolae Alexei este principalul suspect în dosarul privind omorul tânărului din Zubreşti, Străşeni și a fost dat în căutare internaţională prin INTERPOL. Informația a fost confirmată pentru PublikaTV de către șeful-adjunct al Inspectoratul de Poliție Strășeni, Oleg Rău.

Totodată, poliția anunță că a fost reținut pentru 72 de ore și un locuitor al Capitalei, care ar fi participat la petrecerea care a avut loc înainte de omorul tânărului de 29 de ani.  

Potrivit șefului-adjunct al Inspectoratului de Poliție Strășeni, au fost identificate și audiate și alte două tinere care ar fi participat la petrecerea dată. Oleg Rău a mai precizat că în urma percheziţiilor de joi seara de la Efim Stratulat, bunelul lui Dorin Stratulat a fost ridicată doar o armă pe care bărbatul o deținea legal și nu are nicio tangență în dosar. Bunelul are doar statut de martor în dosar.

Miercuri după-amiază oamenii legii au găsit cadavrul tânărului de 29 de ani acoperit cu pâmânt, într-o pădure din Străşeni. Cu o zi mai devreme, mama victimei a sesizat poliţia despre dispariţia fiului său. Poliția susține că Dorin Stratulat, nepotul generalului Nicolae Alexei, care este principalul suspect, a părăsit teritoriul țării exact după o oră de la comiterea crimei. Acesta a trecut frontiera de stat cu pașaport român. Oamenii legii, deocamdată, nu ne pot comunica versiunea despre ziua când ar fost comisă crima și în ce circumstanțe. Nu am reuşit să luăm legătura cu generalul Nicolae Alexei pentru a-l întreba despre acest caz. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru omor intenţionat.

De menționat că Stratulat s-ar afla la moment în România, fiind cetățean al statului vecin care, conform tratatelor internaționale, la fel ca și R.Moldova, nu-și extrădează cetățenii.