Tinerii din R. Moldova au forța, cunoștințele și energia pozitivă necesară de a construi un stat democratic, în care primează legea și domnește pacea și care îmbrățișează valorile general umane și tinde să fie parte a marii familii europene. Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Anatolie Topală, în cadrul unei felicitări adresate cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului.

Topală a ținut să-i felicite pe tineri pentru curaj, solidaritate, umanism și să vă mulțumesc tuturor pentru idei, inițiative și implicare în gestionarea pandemiei și a crizei refugiaților din Ucraina.

Dumneavoastră, tinerii talentați, plini de entuziasm și inițiativă, creativi, curajoși, inteligenți sunteți cea mai mare bogăție a R. Moldova... Succesele fiecăruia dintre voi, victoriile și realizările în creație și pe plan profesional, afirmarea în domeniul științei și afacerilor, în implementarea proiectelor publice, sportive și sociale reprezintă succesele R. Moldova, ne onorează țara și o propulsează spre o dezvoltare durabilă” scrie ministrul Educației.

El i-a îndemnat pe tineri să aleagă un mod sănătos de viață, să acumuleze cunoștințe și experiență, să comunice, să creeze, să se odihnească și să participe activ la viața socială și politică a R. Moldova.

”Viitorul vă aparține! Împreună avem un viitor! Răspundeți cu brio tuturor provocărilor timpului! Vă suntem alături!” a conchis Anatolie Topală.