Un nou punct de trecere a frontierei de stat Leova – Bumbăta va fi deschis traficului internațional rutier pe segmentul moldo-român. Semnarea unui acord în acest sens cu Guvernul României a fost aprobată astăzi de cabinetul de miniștri de la Chișinău. 

Potrivit unui comunicat, odată instituit, acesta va permite accelerarea și facilitarea traversării frontierei de către persoane și mijloace de transport, fluidizarea traficului transfrontalier și reducerea  timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate.

De asemenea, un nou punct la frontieră va contribui la îmbunătățirea capacităților de procesare a mijloacelor de transport care tranzitează R. Moldova, dezvoltarea rețelei căilor comerciale pentru traficul transfrontalier și sporirea nivelului de securitate atât pe plan național, cât și regional.

În conformitate cu prevederile Acordului în cauză, deschiderea punctului de trecere Leova - Bumbăta se va efectua după crearea infrastructurii corespunzătoare, precum și asigurarea cu personal necesar, în conformitate cu normele și standardele în vigoare.