Prim-ministrul Natalia Gavrilița vine cu o reacție după ce Rosselhoznadzor a interzis importul de produse vegetale din Republica Moldova. În cadrul ședinței de azi a Guvernului, șeful Executivului a declarat că autoritățile de la Chișinău trebuie să se preocupe de calitatea produselor, dar și să caute noi piețe de desfacere.

Să luăm în serios ceea ce a fost semnalat. Noi am deschis semnificativ piața UE. Trebuie să ne preocupăm de calitatea produselor noastre și de menținere a pieților pe care le avem. Trebuie să căutăm și noi piețe de desfacere. Să intensificați controalele, inclusiv cu prezența fizică”, a precizat ea.

Totuși, șeful Executivului a rămas uimită de faptul că decizia Serviciului fitosanitar rus se referă la toate raioanele din R.Moldova, cu excepția raionului Dubăsari și a regiunii transnistrene.

Cum e posibil ca fructele și legumele din Criuleni să aibă aceste insecte, dar cele din raionul Dubăsari să fie fără probleme”, a menționat premierul.

Amintim că Rosselhoznadzor a interzis, începând cu 15 august, importul unor produse vegetale din aproape toate raioanele R. Moldova din cauza așa ziselor ”încălcări repetate ale standardelor de calitate”.

Detalii: Sunt mai dulci merele ”vasalilor” Moscovei! Rusia interzice importul produselor vegetale din R. Moldova, însă nu și din Transnistria

Contactați de reporterii Deschide.MD, reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au comunicat că, până la această oră, nu au primit nicio informație oficială din partea Rosselhoznadzor privind decizia de a interzice importul produselor vegetale din R.Moldova.

Detalii: Reacția ANSA după ce Moscova a interzis importul fructelor și legumelor din R.Moldova