Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să evite utilizarea focului deschis pe terenuri acoperite de vegetație uscată, în contextul avertizării de pericol excepțional de incendiu lansate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat în intervalul 06 – 12 august 2022.

Astfel, pe arii extinse, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural, dar și temperaturi ridicate ale aerului cu valori până la +35 grade Celsius.

În acest context, IGSU roagă oamenii să evite utilizarea focului deschis pe terenuri acoperite de vegetație uscată, cereale, dar și în preajma spațiilor forestiere și locurilor de agrement.

În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții.

Astfel, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor.

Totodată, salvatorii atenționează oamenii care vor să se scalde în bazinele acvatice, să evite locurile neamenajate și nedotate cu stații de salvare. Mai mult, o atenție maximă trebuie acordată monitorizării copiilor în timpul scăldatului, pentru evitarea riscului de înec. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.