Un accident rutier cu implicarea a cinci automobile s-a produs noaptea trecută în satul Sofia din raionul Drochia. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, cazul a avut loc în jurul orelor 01:00.

Conform informației preliminare, un tânăr de 27 de ani din Drochia, conducând automobilul de marca Renault prin localitatea Sofia, în circumstanțe necunoscute, a accidentat vehiculul de marca Opel care staționa regulamentar pe partea dreaptă a carosabilului. Ulterior, acesta s-a proiectat într-un alt automobil Škoda, care, la fel, era parcat regulamentar, dar și a mai lovit alte două vehicule de marca Toyota parcate în preajmă.

Totodată, în urma accidentului rutier, au fost tamponați 9 pietoni care se aflau în adiacentul unui local din Sofia, aceștia fiind cu vârste cuprinse între 19 și 54 de ani. În urma impactului, toate persoanele au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportați la spitalul raional Drochia.

Conducătorul automobilului Renault, a fost supus testării alcoolscopice în rezultatul căreia s-a stabilit că acesta se afla în stare de ebrietate, având o concentrație de 0, 77 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor accidentului rutier și primirii unei decizii legale în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.