Noul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, a depus astăzi jurământul în fața membrilor Consiliului Superior al Procurorilor.

Amintim că acum trei luni Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a anunțat că concursul a fost promovat de Veronica Drăgălin. La mijlocul lunii iunie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordinul de numirea Veronicăi Drăgălin în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, începând cu data de 1 august 2022.

Detalii: Dumitru Robu a semnat: Veronica Drăgălin, noul șef al Procuraturii Anticorupție

Drăgălin a plecat împreună cu părinţii din Republica Moldova încă din fragedă copilărie, după clasa întâia. Clasa a doua o continuă în Italia, iar clasele a treia şi a patra le termină în Germania. Când avea 11 ani, Veronica Drăgălin ajunge cu familia în Statele Unite ale Americii, notează Anticorupție.

În 2008 a absolvit facultatea de biologie şi chimie la Universitatea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia. Ulterior, a avut o carieră proeminentă, ajungând în cele din urmă procuror în Secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Drăgălin este deţinătoarea a mai multe premii obţinute pe parcursul carierei sale, cum ar fi premiu „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili şi Premiul Directorului FBI. Este nominalizată la Premiul Național pentru Tânărul Avocat Federal şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din forțele federale de justiție.

Pe lângă limba maternă, româna, Viorica Drăgălin vorbeşte încă cinci limbi: engleza, spaniola, rusa, germana şi italiana.

Citiți și: Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, prezentată colectivului instituției