Oamenii legii au identificat mama pruncului a cărui cadavru a fost găsit Duminică, 31 Iulie, într-un tomberon de pe strada Serghei Lazo, din centrul capitalei. Femeia riscă pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, aceasta s-a dovedit a fi o tânără de 28 de ani și a fost reținută pentru 72 de ore.
 
„În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și investigații, efectuate sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Buiucani, la scurt timp mama bebelușului a fost identificată, iar aseară a fost reținută în timp ce se deplasa spre aeroport, intenționând să iasă din țară. În cadrul audierilor aceasta își recunoaște vina. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în cadrul căreia urmează a fi efectuate toate acțiunile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și motivul care a determinat-o pe femeie să recurgă la acest gest. Totodată a fost dispusă expertiza medico-legală, care va stabili cu exactitate cauza decesului”, se menționează în comunicat.
 
Potrivit legii penale, persoana vinovată de „Pruncucidere”, riscă pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani.