UPDATE // 06:30 // Deschide.MD a intrat în posesia unor imagini cu momentul în care Filip Kirkorov este anunțat, pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

UPDATE // 01:33 // Într-un mesaj pe canalul de Telegram al IGPF, instituția menționează decizia de refuz de intrare în R.Moldova, a fost luată, după ce nu au fost întrunite condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

„În Aeroportul Internațional Chișinău în privința unor cetățeni străini a fost luată decizia de refuz de intrare în Republica Moldova. Fiind supuși controlului, conform protocoalelor, stabilite s-a constatat că nu au fost întrunite condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”.

Știrea Inițială

Cântărețului rus, Filip Kirkorov, i-a fost interzis accesul pe teritoriul R.Moldova. Cazul a avut loc noaptea trecută, pe la ieșirea din sala VIP a Aeroportului Chișinău.

Artistul a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău, la bordul unei aeronave care efectua o cursă charter de la Istanbul. La bordul aceleiași aeronave, împreună cu Kirkorov mai era și un tânăr, cetățean al Ucrainei.

La ieșirea din sala VIP, polițiștii de frontieră l-au anunțat pe Kirkorov că acesta are interdicție pe teritoriul R.Moldova, astfel acesta fost impus de circumstanțe sî facă cale întoarsă.

Kirkorov este unul din interpreții care urma să ajungă la Chișinău pe 19 iunie pentru a participa la concertul organizat de „omul lui Platon”, Veaceslav Valico, și reprezentanții Partidului „ȘOR”. Conform oamenilor legii, Kirkorov ar fi obținut 200 mii dolari pentru a participa la eveniment.

Amintim că Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat un audio cu o discuție despre onorarii de zeci și sute de mii de euro, acordate artiștilor ruși pentru concerte, de către Partidul „ȘOR”. Kirkorov ar fi obținut 200 mii dolari, iar rapperul Morgenshtern - 60 mii dolari.

Probele prezentate de procurorul general interimar, Dumitru Robu, privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”

De unde și cum veneau banii la PP „ȘOR”? CNA vine cu probe audio și video cu privire la finanțarea ilegală a partidului

AUDIO CNA: „Lui Filea două sute? Pentru ce?” / Discuție despre onorariul pentru Kirkorov de la „Șor” pentru concertul care nu a mai avut loc