Preotul din satul Cuhnești, raionul Glodeni, care ar fi încercat să abuzeze sexual un minor de doar 12 ani din satul vecin, Bisericani, a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Glodeni. Informația confirmată pentru Deschide.MD de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

„Persoana bănuită a fost reținută pe un termen de 72 ore. Astăzi, după înaintarea învinuirii, procurorii au depus în instanța de judecată demers de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 zile. În rezultatul examinării demersului, instanța de judecată a dispus plasarea învinuitului în arest preventiv, pe un termen de 30 zile”, ne-a comunicat Mariana Cherprec.

Amintim că, cazul șocant s-ar fi produs după ce duhovnicul ar fi petrecut cu niște săteni pe malul Prutului, unde ar fi consumat și băuturi alcoolice. După ce l-a plimbat pe minor cu automobilul, preotul a găsit un pretext pentru a-l invita la el în casă, unde ar fi avut loc tentativa de viol. 

Detalii: VIDEO // Un preot din Glodeni ar fi încercat să violeze un băiat de 12 ani

Pe 26 iulie 2022 Episcopul de Bălți și Fălești Marchel a semnat un decret prin care preotul a fost lipsit de dreptul de a sluji cele sfinte.

Detalii: DOC // Preotul din Glodeni, care ar fi încercat să violeze un băiat de 12 ani, a fost lipsit de dreptul de a sluji cele sfinte