UPDATE // Alertele cu bombă în mai multe instituții ale statului s-au adeverit a fi false, anunță oamenii legii.

UPDATE // Sursele Deschide.MD susțin că o alertă cu bombă a fost înregistrată și în clădirea Comitetul Executiv al Găgăuziei, din municipiul Comrat .

UPDATE // Autorul alertei cu bombă de la Parlament, într-un mesaj expediat pe adresa de email, susține că ar fi din partea „organizației Dirlewanger Legion” și se arată dezamăgit de faptul că moldovenii nu au curaj să atace regiunea transnistreană.

În același mesaj acesta mai menționează că ar fi instalat 30 de obiecte explozibile pe care ar urma să le detoneze, dacă nu i se vor transfera 10 bitcoini.

 

Știrea Inițială

Trei noi alerte cu bombă au fost înregistrate astăzi în capitală, după ce o persoană necunoscută a trimis mesaje pe adresele electronice ale mai multor instituții, printre care Parlamentul R.Moldova, Aeroportul Intetrnațional Chișinău, dar și Piața Centrală.

La fața locului au intervenit toate serviciile specializate.

Aici este de menționat că din toamna anului trecut și până în prezent, mai multe instituții de stat a căror sedii se află în sectorul Buiucani al capitalei, cum ar fi Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani și sediul Centru, Parlamentul, Guvernul, dar și Curtea Supremă de Justiție, sunt ținta unor multiple valuri de alerte false cu bombă, după ce parveni mesaje pe adresele electronice, iar până în prezent niciunul dintre autori nu a fost identificat pentru a fi tras la răspundere.